Nume:
Clinica Sante VIE Brasov.- Tomografie computeriata
Telefon:
0268 312 570
Adresa:
Str.Carpatilor nr.54 Brasov

Clinica Sante VIE Brasov.- Tomografie computeriata
Radiologie

Radiografia este indicată în diagnosticul unor afecțiuni traumatice, inflamatorii, infecțioase, tumorale, endocrine etc. IRM-ul este util în diagnosticul patologiei degenerative, inflamatorii, tumorale și posttraumatice: a coloanei vertebrale (de ex. hernii de disc), a celei musculoscheletale (artrită, rupturi, ligamentare sau de menisc etc.), a sistemului nervos central (de ex. accidente vasculare, tumori etc.); a patologiei glandei mamare. Tomografia Computerizată (CT) este o metodă de diagnosticare neinvaziva care combină razele X cu tehnologia computerizată avansată pentru a reda imagini clare și detaliate ale structurilor interne și organelor corpului. Este folosită pentru a investiga diferite părți ale corpului: abdomen, cap, membre, oase, plămâni, inimă, ficat, pancreas, rinichi, glande suprarenale, vasele de sânge. Ecografia este una dintre cele mai folosite unelte moderne de diagnostic. Cu ajutorul unei sonde pot fi studiate cât mai bine structurile anatomice, iar în funcție de tehnologia și de aplicațiile folosite, ecografia poate fi de mai multe tipuri: 2D, 3D, 4D.

Detalii

Computer Tomograf - Laboratorul este dotat cu echipament Computer Tomograf SIEMENS ce ofera conditii pentru efectuarea oricarui tip de investigatii computer tomograf.

Se pot efectua CT, CAP, CT coloana verticala, CT GAT, si etc cu substanta de contrast. Imaginile pot fi achizitionate inainte si dupa administrare de substante de contrast.

Mamografia - Reprezinta tehnologie pentru detectia leziunilor de la nivelul sanului, aceasta permite detectia chiar si a tumorilor de dimensiuni reduse.

Care sunt contra-indicatiile?

nu exista contraindicatii, dar exista reguli. Pina la 40 de ani sanul femeii este dens si informatiile date de mamografie sunt foarte reduse
de aceea, in toayte tarile se face mamografie dupa 40 de ami. Dupa ceasta varsta controlul se realizeaza la o perioada de 1-2 ani
in cazul persoanelor sub 40 de ani, mamografia se face cu o exceptie de la regula, la femeile care au leziuni suspecte depistate si recomandate de medicul imagistic
Procedura: se face o compresie a sanului, este dureroasa, dar sensibilitatea pacientei variaza. Mamografia se face doar la recomandarea medicului specialist.

Radiografia cord-pulmonara constă în imprimarea pe un film fotografic a imaginii toraco-pulmonare,din fata si profil. Este adesea printre primele investigatii recomandate de medicul specialist, atunci când acesta suspectează afecțiuni pulmonare. Imagistica medicală însumează tehnici si proceduri complexe, cu aparatura performantă, folosită în vederea obținerii unor imagini de foarte buna calitate, precise, ce evidențiază toate detaliile pentru diagnosticarea corectă a afectiunilor. Acum se poate beneficia de investigatii radiologice in regim gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Se pot efectua radiografii standard pentru orice parte a corpului.

Servicii

Specializare: RADIOLOGIE 
Luni:  12:30-16:30           
Marti: 10:00-14:00          
Miercuri: 10:00-14:00      
Joi: 10:00-14:00            
Vineri: 10:00-14:00   

© 2015 Copyright by radiologie-romania.ro