Nume:
Imagistica TopMed - Targu Mures

Imagistica TopMed - Targu Mures
Radiologie

Radiografia este indicată în diagnosticul unor afecțiuni traumatice, inflamatorii, infecțioase, tumorale, endocrine etc. IRM-ul este util în diagnosticul patologiei degenerative, inflamatorii, tumorale și posttraumatice: a coloanei vertebrale (de ex. hernii de disc), a celei musculoscheletale (artrită, rupturi, ligamentare sau de menisc etc.), a sistemului nervos central (de ex. accidente vasculare, tumori etc.); a patologiei glandei mamare. Tomografia Computerizată (CT) este o metodă de diagnosticare neinvaziva care combină razele X cu tehnologia computerizată avansată pentru a reda imagini clare și detaliate ale structurilor interne și organelor corpului. Este folosită pentru a investiga diferite părți ale corpului: abdomen, cap, membre, oase, plămâni, inimă, ficat, pancreas, rinichi, glande suprarenale, vasele de sânge. Ecografia este una dintre cele mai folosite unelte moderne de diagnostic. Cu ajutorul unei sonde pot fi studiate cât mai bine structurile anatomice, iar în funcție de tehnologia și de aplicațiile folosite, ecografia poate fi de mai multe tipuri: 2D, 3D, 4D.

Detalii

magistica TopMed


Compartimentul nostru de explorari imagistice este dotat cu aparatura moderna care asigura investigatii complete de:


Radiologie conventionala (Urografie ,Radiografii de torace, coloana vertebrala ,bazin , membere ,craniu ,sinusuri )
Ecografie ( mamara, abdominala-generala, tiroidiana ,parti moi)
Mamografie
Osteodensitometrie ( DEXA) ultraperformanta ( coloana lombara,member,sold )
Computer tomografie de ultima generatie cu softuri speciale pentru examinari complexe, dintre care colonoscopia virtuala ( Tomografie computerizata pentru  craniu, sinusuri, gat, torace, abdomen, pelvis, membere, coloana vertebrala )

Colonoscopia virtuala este o metoda de explorare a intestinului gros ( colon) , sigura si bine tolerata de catre pacient. Spre deosebire de colonoscopia clasica, nu necesita anestezie sau administrare de substante sedative. Examinarea este realizata de catre medicul radiolog folosind un echipament de computer tomografie performant, cu achizitie spirala si soft special de colonoscopie virtuala. 

Centrul nostru ofera servicii dedicate examinarii sanului prin explorari de tip  mamografii, ecografii mamare cu ajutorul medicilor nostri radiologi cu competenta in Senologie Imagistica Medicala.  Un serviciu deosebit este cel de Osteodensitometrie   (DEXA), metoda prin care folosind un aparat ultraperformant se masoara densitatea osoasa pentru diagnosticarea neinvaziva, nedureroasa a osteoporozei. Laboratul de imagistica medicala este acreditat cu certificatul ISO9001/2017.

Servicii

Policlinica Dorobantilor  - Program: 8-20 

Fix: 0265225002 
Email: radiologie@topmed.ro 
Mobil: 0728800699 
Fax: 0265210342 
Adresa: STR. DOROBANTILOR, NR. 1 , TG.MURES, 

Policlinica Sighisoara 

Program: 8-20 

Fix: 0365882901 
Email: sighisoara@topmed.ro 
Mobil: 0737998699 
Fax: 036588290 
Adresa: STR. MORII NR. 28, SIGHISOARA, 

Policlinica Reghin 

Program: 8-20 

Fix: 0365455500 
Email: reghin@topmed.ro 
Mobil: 0735214457 
Fax: 0365455500 
Adresa: STR. MIHAI VITEAZU, NR. 105, 

 

 

© 2015 Copyright by radiologie-romania.ro