Nume:
Centrul Medical MEDIURG
Telefon:
0244 517 965

Centrul Medical MEDIURG
Radiologie

Radiografia este indicată în diagnosticul unor afecțiuni traumatice, inflamatorii, infecțioase, tumorale, endocrine etc. IRM-ul este util în diagnosticul patologiei degenerative, inflamatorii, tumorale și posttraumatice: a coloanei vertebrale (de ex. hernii de disc), a celei musculoscheletale (artrită, rupturi, ligamentare sau de menisc etc.), a sistemului nervos central (de ex. accidente vasculare, tumori etc.); a patologiei glandei mamare. Tomografia Computerizată (CT) este o metodă de diagnosticare neinvaziva care combină razele X cu tehnologia computerizată avansată pentru a reda imagini clare și detaliate ale structurilor interne și organelor corpului. Este folosită pentru a investiga diferite părți ale corpului: abdomen, cap, membre, oase, plămâni, inimă, ficat, pancreas, rinichi, glande suprarenale, vasele de sânge. Ecografia este una dintre cele mai folosite unelte moderne de diagnostic. Cu ajutorul unei sonde pot fi studiate cât mai bine structurile anatomice, iar în funcție de tehnologia și de aplicațiile folosite, ecografia poate fi de mai multe tipuri: 2D, 3D, 4D.

Detalii

Centrul Medical MEDIURG este acreditat pentru efectuarea oricarui tip de radiografii la cel mai inalt nivel de calitate, atat datorita aparaturii de inalta performanta cat si datorita profesionalismului si experientei personalului de specialitate. Alaturi de aparatura de radiologie, mamograful permite realizarea de mamografii, una dintre cele mai importante metode de depistare precoce a cancerului mamar.

 

Examinarea radiologica este atraumatica si permite obtinerea unor imagini ale structurilor anatomice din interiorul corpului omenesc, cu ajutorul radiatiilor X, in vederea diagnosticarii cu acuratete a anumitor afectiuni ale pacientilor. Aparatura moderna de care dispunem permite efectuarea mai multor radiografii fie simultan, fie la un interval de timp, fara riscuri pentru pacient, datorita dozelor extrem de mici de radiatii necesare expunerii.

Aceste investigatii au avantajul ca nu necesita o pregatire prealabila si sunt netraumatice pentru pacienti. Marele avantaj al acestor investigatii este acela ca pot da o serie de informatii medicale de mare importanta pentru pacienti, in timp scurt si cu costuri reduse.

Laboratorul de Radiologie al Centrului Medical MEDIURG este in contract de prestari de servicii cu Casele de Asigurari de Sanatate din Romania astfel incat investigatiile efectuate pot fi decontate de acestea fara a fi nevoie ca pacientii sa mai plateasca serviciul respectiv.

Servicii

MAMOGRAFIE 1 PLAN - 1 SAN
MAMOGRAFIE 2 PLANURI - 1 SAN
MAMOGRAFIE 2 PLANURI - 2 SANI
RADIOGRAFIE ABDOMEN PE GOL IN CEL PUTIN 2 PLANURI
RADIOGRAFIE ARTICULATIE TEMPORO - MANDIBULARA
RADIOGRAFIE CENTURI (SCAPULO-HUMERALA si PELVINA)
RADIOGRAFIE COLOANA CERVICALA (CEL PUTIN 3 PLANURI)
RADIOGRAFIE COLOANA DORSALA (FATA + PROFIL)
RADIOGRAFIE COLOANA DORSALA + LOMBARA (FATA + PROFIL)
RADIOGRAFIE COLOANA LOMBARA (FATA + PROFIL)
RADIOGRAFIE COLOANA LOMBO-SACRATA (FATA SI PROFIL)
RADIOGRAFIE CRANIANA IN PROIECTIE SPECIALA (SA TURCEASCA)
RADIOGRAFIE CRANIANA STANDARD IN DOUA PLANURI
RADIOGRAFIE DE MEMBRE
RADIOGRAFIE ORGANE ALE GITULUI SAU PLANSEU BUCAL
RADIOGRAFIE TORACE OSOS SAU PARTI ALE LUI IN PLANURI MULTIPLE
RADIOGRAFIE TORACICA SI ORGANE ALE TORACELUI (STANDARD)
RADIOGRAFIE TORACICA SI PARTI MOI
RADIOGRAFIE: PARTI ALE SCHELETULUI, IN 2 PLANURI

© 2015 Copyright by radiologie-romania.ro