Radiografia este indicată în diagnosticul unor afecțiuni traumatice, inflamatorii, infecțioase, tumorale, endocrine etc. IRM-ul este util în diagnosticul patologiei degenerative, inflamatorii, tumorale și posttraumatice: a coloanei vertebrale (de ex. hernii de disc), a celei musculoscheletale (artrită, rupturi, ligamentare sau de menisc etc.), a sistemului nervos central (de ex. accidente vasculare, tumori etc.); a patologiei glandei mamare. Tomografia Computerizată (CT) este o metodă de diagnosticare neinvaziva care combină razele X cu tehnologia computerizată avansată pentru a reda imagini clare și detaliate ale structurilor interne și organelor corpului. Este folosită pentru a investiga diferite părți ale corpului: abdomen, cap, membre, oase, plămâni, inimă, ficat, pancreas, rinichi, glande suprarenale, vasele de sânge. Ecografia este una dintre cele mai folosite unelte moderne de diagnostic. Cu ajutorul unei sonde pot fi studiate cât mai bine structurile anatomice, iar în funcție de tehnologia și de aplicațiile folosite, ecografia poate fi de mai multe tipuri: 2D, 3D, 4D.
Domnul doctor MIHAI CLOȘCĂ medic specialist RADIOLOGIE și IMAGISTICĂ MEDICALĂ a început activitatea medicală în echipa noastră de la Sibiu. Domnul doctor a absolvit Facultatea de Medicina „Victor Papilian” Sibiu, iar rezidentiatul la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.
Pacienții pot beneficia de ecografii la centrul nostru de pe strada Someşului Nr. 19, la RMN DIAGNOSTICA SIBIU, în fiecare zi de luni, între orele 17:00 – 19:00 și joi, între orele 15:00 – 17:00.
PREGATIREA PACIENTULUI PENTRU EXPLORAREA RADIOLOGICA GASTRO-INTESTINALA
Examinarea radiologica a tubului digestiv superior sau inferior se efectueaza dupa administrarea unei substante de contrast pe cale orala sau rectala.
BARIU PASAJ
Este explorarea radiologica a tubului digestiv superior cu substanta de contrast administrata pe cale orala (sulfat de bariu).
In dimineata zilei de examinare bolnavul nu trebuie sa manance sau sa consume lichide
Cu 1-2 zile inaintea examinarii se administreaza un regim alimentar neflatulent si usor de digerat (supe, oua, paine prajita, unt, carne slaba la gratar sau fiarta, paste fainoase, produse lactate); se evita alimentele cu fibre
Ultima masa se administreaza in seara precedenta la ora 18
Dupa terminarea examinarii se poate administra un purgativ si se informeaza pacientul ca va avea scaunul colorat in alb.