Nume:
Centrul de Radiologie Neurorad
Telefon:
0256 201 641
Telefon 2:
0356 802 717
Adresa:
Str Iosif Nemoianu nr. 9 (langa Spitalul de Copii

Centrul de Radiologie Neurorad
Radiologie

Radiografia este indicată în diagnosticul unor afecțiuni traumatice, inflamatorii, infecțioase, tumorale, endocrine etc. IRM-ul este util în diagnosticul patologiei degenerative, inflamatorii, tumorale și posttraumatice: a coloanei vertebrale (de ex. hernii de disc), a celei musculoscheletale (artrită, rupturi, ligamentare sau de menisc etc.), a sistemului nervos central (de ex. accidente vasculare, tumori etc.); a patologiei glandei mamare. Tomografia Computerizată (CT) este o metodă de diagnosticare neinvaziva care combină razele X cu tehnologia computerizată avansată pentru a reda imagini clare și detaliate ale structurilor interne și organelor corpului. Este folosită pentru a investiga diferite părți ale corpului: abdomen, cap, membre, oase, plămâni, inimă, ficat, pancreas, rinichi, glande suprarenale, vasele de sânge. Ecografia este una dintre cele mai folosite unelte moderne de diagnostic. Cu ajutorul unei sonde pot fi studiate cât mai bine structurile anatomice, iar în funcție de tehnologia și de aplicațiile folosite, ecografia poate fi de mai multe tipuri: 2D, 3D, 4D.

Detalii

Oferim o gama completa de investigatii atat in radiologia clasica, cat si mamografie la cel mai bun raport pret/calitate. Pentru a facilita o derulare cat mai rapida si usoara a investigatiei , va tinem la curent cu procedurile pe care le aplicam in cazul investigatiilor radiologice clasice si a mamografiilor.

Din dorinta de a oferi investigatii radiologice de inalta calitate, fiind accesibile atat medicilor, cat si pacientilor, in anul 2001 a fost infiintata Clinica Neurorad, prima clinica privata de radiologie clasica din Timisoara. Prin profesionalismul si responsabilitatea personalului nostru medical promovam servicii de calitate, respect si daruire fiecarui pacient. Ne recomanda calitatea serviciilor oferite si cei peste 400.000 de pacieni examinati.

Din anul 2011 am dezvoltat un parteneriat cu Centrul de Diagnostic Imagistic Neuromed oferind servicii in imagistica de inalta performanta la toate nivelurile: radiologie clasica, ecografie, mamografie, computer tomografie si rezonanta magnetica. Din anul 2013, impreuna cu Centrul de Diagnostic Imagistic Neuromed suntem angrenati in proiecte de cercetare medicala si am devenit parteneri in proiectul AETIONOMY, alaturi de Institutul Fraunhoffer din Bonn, Universitatea Erasmus din Rotterdam, Institutul Karolinska, UCB Pharma si altele.

Proiectul este sustinut de Innovative Medicines Initiative Joint Undertaking (IMI – www.imi.europa.eu) sub acordul de finantare cu numarul 115568, iar resursele financiare au fost alocate prin Programul FP7/2007-2013 al Uniunii Europene, precum si prin sprijinul companiilor farmaceutice europene (EFPIA).

Servicii

Datorita proprietatilor razelor X de a penetra materia organica si de a produce un efect fotografic pe o suprafata fotosensibila, radiografia reprezinta scopul unui diagnostic de prima intentie in diferite afectiuni si simptomatologii ale organismului.

Radiografia poate evidentia anumite anomalii de organ:

de pozitie si relationarea cu organele din jur;
marime;
contur;
densitate;
arhitectonica;
functionalitate;
raspuns la tratament.
Toate acestea pot genera un diagnostic radiologic in diferite afectiuni ale sistemului respirator, osteo-articular, reno-vezical.

In trecut, diagnosticarea cancerului mamar se facea in stadiu avansat, cand tumora era deja palpabila. Astazi, datorita metodelor imagistice de investigatie el poate fi diagnosticat in stadiul incipient, cand prezinta dimensiuni mult mai mici si nu este extins la ganglionii limfatici.

Studiile actuale arata ca mamografia poate depista leziuni mamare cu doi ani inainte de a fi detectate clinic. De asemenea, un diagnostic precoce, cand tumora este de mici dimensiuni, elimina necesitatea mestectomiei (extirparea sanului), fiind suficienta excizia tumorii.

Ignoranta, spaima de diagnostic si lipsa educatiei fata de sanatate sunt factorii care duc la diagnosticarea bolii in stare avansata.

© 2015 Copyright by radiologie-romania.ro