Nume:
Centrul Medical de Diagnostic Imagistic Dr. Constantin Buza
Telefon:
0721 681 122

Centrul Medical de Diagnostic Imagistic Dr. Constantin Buza
Radiologie

Radiografia este indicată în diagnosticul unor afecțiuni traumatice, inflamatorii, infecțioase, tumorale, endocrine etc. IRM-ul este util în diagnosticul patologiei degenerative, inflamatorii, tumorale și posttraumatice: a coloanei vertebrale (de ex. hernii de disc), a celei musculoscheletale (artrită, rupturi, ligamentare sau de menisc etc.), a sistemului nervos central (de ex. accidente vasculare, tumori etc.); a patologiei glandei mamare. Tomografia Computerizată (CT) este o metodă de diagnosticare neinvaziva care combină razele X cu tehnologia computerizată avansată pentru a reda imagini clare și detaliate ale structurilor interne și organelor corpului. Este folosită pentru a investiga diferite părți ale corpului: abdomen, cap, membre, oase, plămâni, inimă, ficat, pancreas, rinichi, glande suprarenale, vasele de sânge. Ecografia este una dintre cele mai folosite unelte moderne de diagnostic. Cu ajutorul unei sonde pot fi studiate cât mai bine structurile anatomice, iar în funcție de tehnologia și de aplicațiile folosite, ecografia poate fi de mai multe tipuri: 2D, 3D, 4D.

Detalii

Radiografia este in continuare cea mai utilizata metoda de examinare cu raze x (raze Roentgen) din cadrul radiologiei. Aparatul de raze x poate efectua examinari ale diferitelor parti ale corpului, oferind o calitate deosebita a imaginii si, implicit, acuratete interpretarii radiologice.

Riscul de aparitie a unor probleme in timpul radiografiei este mic, acesta fiind prezent doar in cazul expunerii unei gravide, aceste raze putand avea efect nociv asupra fatului, in special pentru examenele ce nu permit protectia pelvisului cu sort de plumb (regiuni: bazin, coloana lombosacrata, abdomen, urografia.) Exceptie face examinarea unei gravide a carei viata este in pericol.

In cazul urografiei este necesara administrarea intravenoasa a unei substante de contrast iodate. Substanta poate determina diferite reactiei alergice, daca nu este administrata de profesionisti in domeniu.

Servicii

Ecografia este o metoda moderna si eficienta de investigare, neinvaziva, lipsita de efecte secundare, ce a revolutionat imagistica medicala si a adus un plus de certitudine in punerea unui diagnostic.

Radiografia este in continuare cea mai utilizata metoda de examinare cu raze x din cadrul radiologiei. Aparatul poate efectua examinari foarte precise, implicit, acuratete interpretarii radiologice

Osteodensitometria DEXA este cea mai moderna si foloseste raze x de densitati diferite ce strabat osul, permitand aprecierea gradului de reducere a densitatii osoase.

Mamografia reprezinta un tip special de examinare radiologica a sanului, facuta cu un echipament special ce poate identifica tumori ce sunt prea mici pentru a putea fi palpate.
 

© 2019 Copyright by radiologie-romania.ro